fotoshoot gezin familie familieshoot buiten bos duinen
ontspannen familiefotografie gezinsfotografie buiten analoog hanke arkenbout
fotoshoot gezin familie familieshoot binnen thuis slaapkamer

Familiefotografie

Het hebben van kleine kinderen is intens, chaotisch en prachtig. Maar dit zijn de Golden Years, daar ben ik van overtuigd. En als je het niet vast laat leggen vergeet je het in no time wanneer ze ouder zijn. Die haartjes, neusjes, de blikken naar elkaar en naar jullie als ouder(s). Ik kan eindeloos praten over hoe belangrijk het is om je gezin en je familie mooi vast te leggen. Foto’s zijn zó waardevol! Niet alleen nu, maar ook (of vooral) over 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar. Elk jaar verdubbelen ze in waarde. Wacht niet tot ‘het juiste moment’ voor je familiefoto’s. Je hoeft niet eerst 5 kilo kwijt te raken, of een nieuw jurkje te hebben of een kind te hebben dat gehoorzaamd :) echt niet. Doe het alsjeblieft, je zult er echt nooit spijt van hebben, dat durf ik je met mijn hand op mijn hart te beloven.

Vergeet alles dat je denkt te weten over gezins- of familiefotografie. Geen studio, geen matching kleding. Het enige dat jullie hoeven te doen is een beetje knuffelen met elkaar. De shoot kan gewoon ontspannen bij je thuis, tijdens een blokje om in de buurt of lekker buiten op een locatie naar keuze.

Voor je het weet zit je vol trots met een prachtig luxe mini album op de bank thuis te genieten van je foto’s. Want ja, ik weet dat je al 4 jaar van plan bent om écht eens een album te maken van al die gezellige familieplaatjes…maar ik weet ook dat dat er nooit van zal komen. Daarom zijn al mijn familieshoots inclusief een album, dat ik zelf ontwerp en waar je niets voor hoeft te doen. Hij valt vanzelf bij jullie op de deurmat. Easy does it!

De afgelopen 10 jaar heb ik meer dan 300 families mogen fotograferen, de meeste gezinnen komen elk jaar of om het jaar bij me terug. Groot, klein, jong en oud en voor hen allemaal heb ik voor een tastbare herinnering mogen zorgen door middel van mijn foto’s. Mijn stijl kan ik het beste omschrijven als tijdloos, warm & natuurlijk. Mijn site geeft je een goed beeld van wat je mag verwachten.

En als je nu denkt “help ik ben helemaal niet fotogeniek en mijn kinderen/kind zijn kleine monstertjes!”, geen paniek! Geen van de families die ik fotografeer heeft ervaring met modellenwerk en allemaal zeggen ze dat ze niet fotogeniek zijn. Ik kijk echt nergens meer van op, het komt écht goed. Je mag op mij vertrouwen.

Info & prijs

Een familieshoot duurt maximaal 1 uurtje en is super gezellig. Mijn stijl is natuurlijk en relaxed, geen gekke dingen :). Van elke shoot maak ik voor jullie een luxe fotoalbum met linnen omslag en platliggende spreads, om jaar na jaar te bekijken en te koesteren.

+ minstens 35 hoge resolutie foto’s
+ luxe album 15x20cm met linnen cover
+ levering binnen 4 weken
+ kleur én zwartwit
+ online gallery om alles te downloaden

€ 489,-

Prijs is tot 5 personen, elk extra persoon is € 25 extra.

 

Grote familie op de foto

Ik fotografeer ook heel graag jullie allemaal samen! Ik kom zelf uit een groot gezin en ik weet hoe zeldzaam het is om een mooie foto met echt iedereen te hebben. Voor shoots met grote gezinnen, opa’s, oma’s, schoonfamilie en (klein)kinderen of meerdere gezinnen samen (meer dan 5 personen) is het 25 euro per persoon extra. Kindjes onder de 1 jaar zijn gratis.

“Elke familieshoot is inclusief een luxe minialbum want ik geloof sterk in de kracht van geprinte foto’s tegenover digitale foto’s die verstoffen op je harde schijf.”

FAQ

Veelgestelde vragen over familiefotografie

Hoe ver vantevoren moeten we je boeken?

Maximaal een jaar vooruit maar verder zou ik zeggen: zo vroeg mogelijk! Ik heb elke week beperkt plek voor shoots en vol is vol. Zeker de maanden Juni t/m September zijn altijd erg druk, dus als je verzekerd wilt zijn van een plekje mail me dan liefst ruim vantevoren.

Hoe gaat het verloop van een familieshoot?

Elke familieshoot begint met contact opnemen met mij en een datum prikken die voor iedereen uitkomt. Dan treffen we elkaar op de afgesproken tijd en plek (buiten, thuis, waar dan ook). Ik zal niet direct een camera op je gezicht richten, ik vind het belangrijk dat iedereen ontspannen is en dat de kindjes rustig aan mij kunnen wennen. We kletsen een beetje, ondertussen zoek ik een fijn plekje op om te starten.

Mijn shoots zijn ontspannen en ongedwongen. Kinderen kunnen gewoon zichzelf zijn. Vaak zijn mijn shoots een mix van geposeerde foto’s en snapshots van dingen die zomaar gebeuren. Poseren betekend niet over een catwalk lopen maar gewoon naar elkaar kijken, kietelen, op een kleedje zitten en vooral niet met mij bezig zijn.

Wat voor kleding adviseer je voor onze fotoshoot?

Het belangrijkste is dat je kleding aantrekt die je fijn vindt, die lekker zit en die bij je past. Als je nooit een lange jurk draagt hoef je dat zeker niet aan te trekken voor de fotoshoot! Wees jezelf. Iets nieuws kopen is ook echt niet nodig. Als jij je comfortabel en mooi voelt in de kleding die je draagt zie je dat terug in de foto’s. Als je rekening kunt houden met deze tips dan komt het helemaal goed: geen neon kleuren, geen grote logo’s en geen letters/teksten op de kleding.

Als je het leuk vindt om de kleding van alle familieleden op elkaar af te stemmen mag dat, maar het is juist leuk als er een beetje variatie zit in kleurtinten en structuren. Kijk maar eens rond op mijn website naar wat je aanspreekt bij de andere families. Je mag me altijd contacten bij twijfel, dan denk ik met je mee.

Ik/mijn kind/partner vindt op de foto gaan niet fijn, wat nu?

Zo nu en dan hoor ik deze vraag, en het komt echt altijd goed. Inmiddels kijk ik echt nergens meer van op, dus ik durf het aan. :) Niemand van de mensen die je op mijn website ziet zijn modellen, ik vind het zelf ook altijd ongemakkelijk om zelf op de foto te gaan maar ik ben van mening dat een goede fotograaf weet hoe hij of zij hiermee om moet gaan. Als je het spannend vindt om op de foto te gaan ben je echt niet de eerste. Ik ben er om je op je gemak te stellen en ik begeleid je op een rustige manier van begin tot eind. Voor je het weet is het weer voorbij.

De vraag die je jezelf (of je partner) kunt vragen is “voor wie zijn deze foto’s?”. De foto’s maak je niet voor mij, maar voor jezelf. Dus van de volwassenen vraag ik een uurtje medewerking en de kinderen mogen lekker zichzelf zijn.

Wat betreft drukke kindjes: dont, worry, het geeft hele sfeervolle foto’s als kinderen spelen, rennen en stoeien. Ik sta in dienst van jullie en ik doe er alles aan om elk gezin een mooie collectie foto’s te geven. In alle jaren dat ik dit al doe is er nog nooit een shoot geweest die niet lukte. Elk gezin is anders en heeft een andere dynamiek, juist daarom is elke fotoshoot uniek en heel eigen.

Wat kunnen wij voorbereiden voor de fotoshoot?

In eerste instantie bedenken waar je fotoshoot wilt laten plaatsvinden. Dit hoeft geen verre locatie te zijn. Het kan thuis, in je eigen buurt, een lokaal park of een plek waar jullie als gezin graag komen. Ik help jullie bij het kiezen van een locatie als je het zelf even niet weet.

Daarnaast is het handig als je vooral voor je kind/kinderen zorgt dat er voldoende eten en drinken is, eventueel schone luiers en doekjes. Ik neem een kleedje mee maar als je zelf een mooi kleed hebt kun je dat meenemen om de spullen of om op te zitten.

Als laatste kan je bij fris weer een gebreid vest of trui meenemen voor variatie.

Fotografeer je in heel Nederland?

Jazeker! Ik woon in Brielle dus ik fotografeer ook veel in omgeving Brielle en Voorne Putten. Ik denk dat ik gemiddeld gezien het meest fotografeer in de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland. Maar ik reis echt overal naartoe voor mijn familieshoots! Stuur me een berichtje en dan komen we er samen uit. Ik vraag een reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer vanaf Brielle.

Een aantal blogposts van familieshoots:

Joost & Jos

Timo & Eefje

Edwin & Jacomien

Jan & Melissa

Reviews van klanten:

“Afgelopen september besloot ik vrij impulsief om een fotoshoot te boeken bij Hanke Arkenbout. Ik volgde Hanke al enkele jaren, en ik was al tijden verliefd op de sfeer die zij kan neerzetten in een foto. We besloten om de shoot vlakbij een strandje en duingebied te doen. Heel fijn dat Hanke met ons meedacht over wat wij een prettige locatie vonden om herinneringen aan te hebben. Hanke wist een hele fijne en ontspannen sfeer neer te zetten vanaf het begin. Zowel voor ons als voor de kindjes was dit heel fijn. Na de begroeting was het ijs direct gebroken en hadden de kinderen en wij de grootste lol. Hanke is een lieve vrouw die duidelijk is en goede ideeën heeft over mooie plaatjes/achtergronden. Dat maakte dat ik alles kon loslaten en kon genieten van ons gezin. Het uurtje was snel omgevlogen, en toen was het wachten op de foto’s. We kregen al snel een paar foto’s per app toegestuurd, helemaal leuk. Het album hebben we ondertussen ook in huis. Wa een prachtige herinnering heb je ons gegeven Hanke van deze mooie periode met ons gezin. Dank!” – Evelien

review van fotograaf Hanke Arkenbout omgeving Brielle Zuid Holland
review-familiefotografie-breda

“Op een zonnige herfstdag in oktober kwam Hanke bij ons thuis om ons gezin op de foto te zetten. Hoewel Hanke en ik elkaar (nog) niet kenden en alleen per mail contact hadden gehad voelde het vanaf moment 1 heel vertrouwd. Hanke neemt een positieve energie mee en is heel relaxed. Hierdoor voel je je meteen heel erg op je gemak. Ook de kindjes voelden zich meteen erg op hun gemak doordat Hanke hen ook echt betrekt ik het proces. Eerst alle spulletjes uitzoeken, de kindjes mochten zelfs meehelpen met de rolletjes uitpakken etc. Dus al spelenderwijs raken ze er aan gewend. In het begin was het nog even wennen en aftasten, maar tijdens de shoot laat Hanke je vooral heel erg jezelf zijn en vrij zijn in wat je doet. Ze gaf hier en daar wel een kleine aanwijzing of suggestie, maar op een gegeven moment heb je eigenlijk niet eens door dat ze foto’s maakt (en dat bedoel ik positief!). Kortom, het was een hele ontspannen en gezellige ochtend. En toen we na een paar weken het eindresultaat en het prachtige fotoboekje met de post ontvingen was dat echt een feestje! We zijn ontzettend blij met de foto’s en deze dierbare herinnering. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat Hanke ons op de foto heeft gezet. Voor altijd dankbaar voor deze prachtige foto’s die Hanke van ons heeft gemaakt!” – Dewy

Ook voor mijn lens? Stuur me vrijblijvend een berichtje, ik kijk ernaar uit iets van je te horen.

(mailen kan ook naar dearhanke@gmail.com)